Piletina sa zelenim maslinama i limunomPotrebno je:
batak 3 kom, crni luk 1 kom, beli luk 1 kom, cimet prstohvat, začin kari pola kaš, aleva paprika 1 kašičica, manji limun 1 kom, zelene masline     100 gr, pileća supa 300 ml, med 1 kašika, so po ukusu, biber po ukusu.

Priprema:
Odstraniti kožicu sa batkova, pa ih prepoloviti na batak i karabatak. Zagrejati ulje i pržiti batkove 5 min. sa jedne i 5 min. sa druge strane. Izvaditi ih pa na istom ulju pržiti crni i beli luk, sitno seckan.
Dodati začine, limun isečen na kolutove i naliti pilećim supom. Batkove vratiti u šerpu, smanjiti vatru i krčkati oko pola sata. Na kraju dodati 1 kašiku brašna razmućenu sa malo vode i seckane masline na kolutiće. Služiti uz prilog po želji ( kus kus, pirinač, testeninu ).

OSTAVI KOMENTAR