CURETINA SA KARIJEMPotrebno je:
2 šargarepe, 1 manji crveni luk, ½ šolje pirinča, 1 paprika, 350 g belog ćurećeg mesa, 1 kašičica karija, 1 mala pavlaka za kuvanje, ½ kelerabe, 2 kašike soja sosa, ulje, biber, so

 
Priprema:
Očistite luk, a šargarepu dobro operite, a zatim isecite na štapiće, a papriku na kolutiće. Ćuretinu takodje očistite i isecite na kockice. Sipajte šolju vode u šerpicu i dodajte pirinač koji ste prethodno oprali. Kuvajte ga poklopljenog tačno 20 minuta. Na zagrejanom ulju ispržite meso tako da porumeni sa svih strana, a zatim dodajte kari. Dodajte šargarepu, naseckani crni luk i papriku i sve zajedno dinstajte par minuta. Na kraju dodajte neutralnu pavlaku za kuvanje i ostavite da se arome sjedine još par minuta. Dodajte soja sos i pirinač, začinite po želju i služite toplo.

OSTAVI KOMENTAR