zimska-salataPotrebno je:
800 g krompira, 100 g celerovih grana, 200 g mešane zelene salate, prstohvat seckane mente, 2 manje glavice crnog luka, kašičica senfa, 4 kašike maslinovog ulja, 2 kašike vinskog sirćeta, sok od jednog limuna, 4 šnite pršute, so i biber.

Priprema:

Skuvajte neoljušten krompir u posoljenoj vodi, potom ga oljuštite i narežite na kolutove. Isecite grančice celera na tanke štapiće, a crni luk na kolutove. U činiji za salatu pomešajte krompir, crni luk, celer i mentu. U posebnoj činiji umutite vinsko sirće, ulje, kašičicu senfa i sok od limuna. Posolite i pobiberite po želji i prelijte preko krompira. Sve dobro promešajte i ostavite da odstoji 60 minuta. Na kraju dodajte tanke šnite pršute i zelenu salatu.

OSTAVI KOMENTAR