Mediteranska kuhinja

Mediteranska kuhinja se smatra najzdravijom zbog odabira namirnica i raznovrsnosti Brojne naučne studije i istraživanja o hrani pokazale su da je mediteranska kuhinja - najzdravija....

Pečeni feta sir sa paradajzom, paprikom i maslinama

Sjajno ljetnje jelo napravljeno od zapečenog feta sira sa paradajzom, paprikom, maslinama, začinskim biljem i bogato preliveno maslinovim uljem. Tako pečena feta je divno...

Masline na trpezi

Sastavni deo mediteranske kuhinje, masline, spadaju u jednu od najstarijih namirnica. Sadrže zdrave masti pa su odlične za kardiovaskularni sistem, imaju snažna antiupalna svojstva...

Mediteranska pohovana piletina

Potrebno je: 4 tanke šnicle ili pileća filea, 100 grama mocarela sira (iseckanog na kockice ili rendanog), 8 kolutova sušenih paradajza, 1 veliki rendani paradajz,...

Faširane šnicle iz rerne

Potrebno je: Mleveno meso(po izboru) 500 gr, sredina hleba 2 kriške, so i biber po ukusu, beli luk 4 čena, crni luk 1 glavica, začinska...
Pangasius na mediteranski nacin

Pangasius na mediteranski način

Potrebno je:2 kom. pangasius file 25dkg, 1grančica ruzmarina, 4 grančice majčine dušice, 2 čena belog luka, 4 kašile maslinovog ulja, 4 kašike limunovog soka,...
Mediteranska fazola

Mediteranska fažola

Potrebno je:crvenog pasulja iz konzerve 200 gr, 4 šargarepe, 1 glavica crnog luka, 2 manja paradajza, 1 konzerva tunjevine, malo maslinovog ulja po ukusu,...
Piletina sa zelenim maslinama i limunom

Piletina sa zelenim maslinama i limunom

Potrebno je: batak 3 kom, crni luk 1 kom, beli luk 1 kom, cimet prstohvat, začin kari pola kaš, aleva paprika 1 kašičica, manji...
mediteranska-corba

Mediteranska čorba

Potrebno je za 4 osobe: 1 kg ribe (pomešajte nekoliko vrsta), 2 glavice crnog luka, 1 manja glavica komorača, 1 šargarepa, 5 čena belog...
CURETINA SA KARIJEM

Ćuretina sa karijem

Potrebno je:2 šargarepe, 1 manji crveni luk, ½ šolje pirinča, 1 paprika, 350 g belog ćurećeg mesa, 1 kašičica karija, 1 mala pavlaka za...

Najnoviji Recepti

svečani panj

Svečani panj

Potrebno je: ZA TESTO 6 jaja, 150 g šećera, 150 g mlevenih oraha, pola kašike brašna, 1 kašika kakaoa, pola kesice praška za pecivo ZA FIL...

Pečena riba sa krompirom i paradajzom

Potrebno je: 2-3 ribe: orada, brancin, skuša ili slična, 1 kg krompira, 2-3 paradajz, češnjak, ruzmarin, ulje, soli. Priprema: Krompir oguliti i po želji narezati na ploške...
Šaran-sa-orasima

Punjeni šaran sa orasima

Šaran je najpopularnija rečna riba u našim krajevima, jedan od pravih načina da spremite šarana je da napunite. Punjeni šaran je uvek ukusno rešenje...

Riba na svečanoj trpezi

U danima posta na jelovniku mnogih porodica riba se nalazi mnogo češće nego inače. Pogledajte recepte za spremanje pijanog šarana i aromatične pastrmke. Pijani šaran Potrebno...