Bakina pita madjaricaPotrebno je:
1 kg oštro brašno, 2 jelovne kašike sirćeta, 10 jelovne kašike šećera, 2 jelovne kašike pavlake, 2 jelovne kašike masti, 5 žumanceta.
Priprema:
Sve to sjediniti i podeliti na šest delova.Razvući testo oklagijom na veličinu tepsije  što je već namazano margarinom.Svaka kora se peče 10 minuta i tako ćemo dobiti 6 kora.Ostaviti da se ohladi.
Priprema fila: 1,5 lit mleka, 200 g čokolade za kuvanje, 1 ceo margarin ili puter, 300 g šećera,6 jelovne kašike brašna.
U pola litar mleka od fila ćemo uzeti i razmutiti 6 jelovne kašike brašna da bude glatko.Mleko ćemo staviti da provri i dodajemo izmućeno brašno, čokoladu margarin ili puter i šećer.Kuvamo oko 5 minuta.
Glazura:
U malo vode stavićemo 100 g čokolade za kuvanje i 50 g putera sa 3 jelovne kašike šećera.
Treba da provri i glazura je spremna.
Pripremimo tacnu, redjamo kore i filujemo vrelom filom.Treba da odstoji dan -dva da se omekša i tada stavljamo vrelu glazuru.

OSTAVI KOMENTAR