Priprema:
U brašno stavite kvasac i jaje. Dodajte zagrejano mleko sa maslacem i dobro zamesite testo. Izradite ga na dasci. Ostavite da odstoji 10 minuta. Rastanjite okruglu jufku. Secite kao parčiće torte. Kad nadenete i zavijete, lako ćete oblikovati kiflice.
Za nadev, propržite slaninu i stavite da se dinsta kupus, crni luk, sitno sečene kobasice i aleva paprika. Posolite.
Nadevajte kiflice, oblikujte ih i pržite na vrelom ulju.
Potrebno je:
TESTO —
500 g brašna
1 kesica suvog kvasca
1 jaje
1/4 l mleka
50 g maslaca
2 dl ulja
NADEV —
150 g kiselog kupusa ribarca
75 g suve slanine
1 glavica crnog luka
1 par srpskih kobasica
1 kašičica aleve paprike
biber po ukusu
so po ukusu