madjarski-gulasPotrebno je za 6 osoba:
1,5 kg govedine, isečene na kockice, 1 kg krompira, 250 g crnog luka, 100 g putera, 500 g paradajz pirea, čen belog luka, veza peršuna, kašika slatke ili ljute paprike u prahu, 250 gr milerama, limun, so i biber.

Priprema:
Na vrelom maslacu zajedno propržite seckani luk i meso da porumeni sa svih strana. Dodajte slatku papriku, promešajte nekoliko puta, pa dodajte paradajz pire, mileram, seckani beli luk i peršun. Posolite, pobiberite, dodajte vode da meso ogrezne i kuvajte do vrenja. Kada tečnost proključa, smanjite temperaturu i dinstajte 2 sata, pa dodajte oljušten i na kriške isečen krompir i 2 dl ključale vode. Kada tečnost ponovo proključa, smanjite temperaturu i kuvajte dok krompir ne omekša. Služite toplo sa kupus salatom.

OSTAVI KOMENTAR