lud-lab

Lud lab-torta

Potrebno je:jaja 16 komada, mleveni orasi 10 kašika, brašno 6 kasika, kakao 1 kašika, šećer 8 kasika, šećer 20 kašika, čokolada 200 gr, puter...
juneci paprikas

Juneći paprikaš sa graškom

Potrebno je:junetine 400 gr, graška 400 gr, veća krompira 4, paradajza 3, šargarepe 3, glavica crnog luka 1, so, crvena mlevena paprika. Priprema:Crni luk...
madjarski-gulas

Madjarski gulaš

Potrebno je za 6 osoba: 1,5 kg govedine, isečene na kockice, 1 kg krompira, 250 g crnog luka, 100 g putera, 500 g paradajz...
pileci-paprikas-sa-prelivom

Pileći paprikaš sa prelivom

Potrebno je:1 pile, 5 glavica crnog luka, 1 kašika aleve paprike, 2 kašike ulja, 3 jaja, 200 g kisele pavlake, so po ukusu, biber...
madjarska-riblja-corba

Madjarska riblja čorba

Potrebno je:1,5 kg ribe (šaran, som, smudj), 4 kašičice ulja, 300 gr luka, kašičica slatke mlevene paprike, kašičica ljute mlevene paprike, 100 ml paradajz...
madjarska slana pita

Mađarska slana pita

Sastojci: 4 jaja, 1 čaša jogurta, 1/2 čaše ulja, 200 gr sira, 1 prašak za pecivo, 16 kašika brašna, so Priprema: Umutiti 1 jaje,...
Mađarski pileći paprikaš

Mađarski pileći paprikaš

Priprema: Slaninu pržite dok ne pusti svu mast, dodajte zatim crni luk i komade pileta, pospite paprikom i propržite na suvo. Nalijte s vrlo...
Mađarske kiflice

Mađarske kiflice

Priprema: U brašno stavite kvasac i jaje. Dodajte zagrejano mleko sa maslacem i dobro zamesite testo. Izradite ga na dasci. Ostavite da odstoji 10...
Segedinski pileći gulaš

Segedinski pileći gulaš

Priprema: Pile očistite, operite i nasecite na komade. Na masti propržite naseckani luk i šargarepu narezanu na kolutove, pospite alevom paprikom i smrvljenim kimom,...
Rigo Janči

Rigo Janči

Priprema: Odvojiti belanca od žumanaca i žumanca umutiti mikserom. Dodati šećer, ulje i posebno umućena belanca i kakao pomešan sa brašnom. Ispeći u tepsiji...

Najnoviji Recepti

Amareto torta

Potrebno je: Za koru: 150 g brašna, 50 g gustina, 150 g šećera, 2 kesice vanile, 150 g putera, 3 jaja, 50 ml mleka i...

Prolećni kari

Potrebno je za 4 osobe: 200 g crvenog sočiva, veza mladog crnog luka, 200 g graška, 2 kašike biljnog ulja, kašika žute kari paste,...

Gusta Čorba sa sočivom

Potrebno je za 4 osobe: 125 g crvenog sočiva, 4 šargarepe (oko 400 g), 6 strukova mladog crnog luka, kašičica putera,čen belog luka, 500...

Tajlandska salata – POSNO

Potrebno je Za 4 osobe: 100 g tankih pirinčanih rezanaca, 2 šargarepe, krastavac, 12 čeri paradajza presečenih na pola, 500 g mladog spanaća, nekoliko listića...