taljatele-pecurke

Taljatele s pečurkama i škampima

Priprema: Iseckajte beli i crni luk, pa lagano propržite na ulju dok ne omekšaju. Dodajte pečurke koje ste narezali na polovine i pržite na...
ravioli

Ravioli u rerni (ravioli al forno)

Priprema Puterom namazati tepsiju, pa ređati red raviola, red bešamela, red parmezana i tako redom, sve dok ima materijala. Ravioli se ređaju nekuvani, jer...
paradajz-mocarela

Paradajz sa mocarelom

Priprema: Oprati dobro paradajz, izvaditi peteljke i obrisati suvom krpom. Paradajz iseći na okrugle kriške. Mocarelu ostaviti da se odmrzne, onda da se ocedi...
Pile nadeveno na italijanski način

Pile nadeveno na italijanski način

Sastojci     * 1 pile    * 150 grama hleba    * mleko    * nekoliko režnjeva slanine    * 1 celer    * 2 kašike nastruganog parmazana    *...
špageti sa pavlakom

Špageti s pavlakom

Sastojci     * špageti    * pavlaka za kuvanje    * 2 jaja    * biber    * so Način pripreme U proključalu vodu staviti testeninu, dodati so...

Najnoviji Recepti

Domaći sok od zove

Naši preci su pravili tradicionalni napitak od zove.Berba se vrši po suvom i lepom vremenu uglavnom je maj mesec za berbu zove.Bere se cvet...

JAGNJETINA U RERNI: recept za jagnjeće pečenje na zlatiborski način

Za slavu, praznike, porodični ručak ili goste - nikada nećete pogrešiti ako spremite i poslužite jagnjetinu na zlatiborski način! Potrebno je: 1 kg jagnjetine, 1 l...

Sočni kolač sa finim kremom

Potrebno je: Kora:500 grama brašna, 1 kockica kvasca, 60 grama šećera, so, 1 kašičica cimeta, 250 ml mleka, 2 jajeta, 50 grama putera Preliv:150 grama putera,...

Torta Španski vetar

Potrebno je: 15 jaja, 3 x 200 grama šećera, 2 limuna, 250 grama butera, 500 grama oraha, 15 kašika šećera, 1 kg slatke pavlake ili...