taljatele-pecurke

Taljatele s pečurkama i škampima

Priprema: Iseckajte beli i crni luk, pa lagano propržite na ulju dok ne omekšaju. Dodajte pečurke koje ste narezali na polovine i pržite na...
ravioli

Ravioli u rerni (ravioli al forno)

Priprema Puterom namazati tepsiju, pa ređati red raviola, red bešamela, red parmezana i tako redom, sve dok ima materijala. Ravioli se ređaju nekuvani, jer...
paradajz-mocarela

Paradajz sa mocarelom

Priprema: Oprati dobro paradajz, izvaditi peteljke i obrisati suvom krpom. Paradajz iseći na okrugle kriške. Mocarelu ostaviti da se odmrzne, onda da se ocedi...
Pile nadeveno na italijanski način

Pile nadeveno na italijanski način

Sastojci     * 1 pile    * 150 grama hleba    * mleko    * nekoliko režnjeva slanine    * 1 celer    * 2 kašike nastruganog parmazana    *...
špageti sa pavlakom

Špageti s pavlakom

Sastojci     * špageti    * pavlaka za kuvanje    * 2 jaja    * biber    * so Način pripreme U proključalu vodu staviti testeninu, dodati so...

Najnoviji Recepti

Rolnice od patlidžana sa sirom

Jela sa plavim patlidžanom su uvek odličan izbor ukoliko želite da zamenite mesni obrok. Potrebno je: 2 čaše krem sira, 1 čaša rendanog kačkavalja, ½...

Rižoto sa Ćuretinom

Potrebno je: 200 g ćuretine, 200 g pirinča, šargarepa, glavica crnog luka, kocka kokošje supe, 10 maslina, maslinovo ulje, so, biber, pola veze peršuna,...

Pečeni feta sir sa paradajzom, paprikom i maslinama

Sjajno ljetnje jelo napravljeno od zapečenog feta sira sa paradajzom, paprikom, maslinama, začinskim biljem i bogato preliveno maslinovim uljem. Tako pečena feta je divno...

Masline na trpezi

Sastavni deo mediteranske kuhinje, masline, spadaju u jednu od najstarijih namirnica. Sadrže zdrave masti pa su odlične za kardiovaskularni sistem, imaju snažna antiupalna svojstva...