italijano-krilca1Osim što ih u slast jedemo kad su s roštilja, pileća krilca možemo da spremimo na još bezbroj načina. Jeftina su, izdašna i ukusna.

Potrebno je:

1 kg pilećih krilaca, 150 g parmezana, 200 g prezli, 4 čena belog luka, 200 g maslaca, suvi biljni začin, kašičica slatke ili ljute začinske paprike, so, biber

Priprema:

Krilca operite, prosušite i stavite u veću posudu. Posolite ih po ukusu, a beli luk očistite, propasirajte i dobro utrljajte u meso. U posudu stavite parmezan, prezle, suvi biljni začin, biber i začinsku papriku, pa izmešajte. Maslac otopite na tihoj vatri, pa u njega umočite svaki komad mesa, a onda dobro uvaljajte u mrvice sa začinima. Pleh obložite pek-papirom i poređajte krilca. Pecite ih oko 40 minuta na 180 stepeni.

OSTAVI KOMENTAR