pohane-tikvice-s-vlascemPotrebno je:

1 kg mladih tikvica, 1 vezica svježeg vlasca, 1 jaje, 1 šalica glatkog brašna, 1 šalica vrlo hlade mineralne vode, sol, ulje za prženje, 1 žlica sjemenki lana

Priprema:

Tikvice operite i odstranite im stapke. Narežite ih na ploške ili kolutove debljine oko centimetra ili malo tanje. Od brašna, vrlo ledene vode i soli zamijesite tijesto za pohanje. Dodajte mu sitno sjeckani vlasac i sjemenke lana. U smjesu za tempuru uvaljajte ploške tikvice pa ih pržite u dubokom ulju dok ne porumene s obje strane. Pržene hrskave tikvice servirajte s kuhanom lećom ili salatom.
Savjet: Tempura je delikatna japanska vezija tijesta, koja se koristi prvenstveno za prženje povrća i morskih plodova u dubokom ulju. Osnova je uvijek vrlo glatko brašno i jako ledena voda. (Dobro ju je kratko držati u zamrzivaču ili vodi dodati nekoliko kocaka leda). O hladnoći vode ovisni hrskavost njezne korice koja karakterizira tempuru. Brašno u smjesi također se ne smije previše mutiti jer to rezultira žilavošću tijesta. Psnovnoj smjesi za tempuru mogu se dodati i jaja, malo praška za pecivo, škrobnog brašna,svježih začina ili sjemenki. Tempura se jede vruća.

OSTAVI KOMENTAR