KastanjolePotrebno je:

500 g brašna, 3 jaja, 200 g šećera + još puno za kasnije, rendana korica 1 limuna, 100 g istopljenog putera, 1 kesica praška za pecivo, 100 ml mleka, prstohvat soli, ulje od kikirikija za prženje.

Priprema:

Brašno prosejte u činiju i dodajte so, 200 g šećera i koricu limuna. Dodajte i puter, jaja, mleko i prašak za pecivo. Izmešajte dobro sastojke, prvo viljuškom, pa kasnije i rukama. Treba da dobijete čvrsto testo.Od testa pravite looptice, veličine kestena i pržite ih u dosta zagrejanog ulja od kikirikija sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju. Ulje od kikirikija gori na višoj temperaturi od suncokretovog i zato je pogodnije za prženje. Plus da keksu super šmek 😀 Pečeni keks ocedite na ubrisima i uvaljajte u šećer.Ovo bi trebalo da se služi sa zabajone kremom, ali meni lično mnogo bolje ide sa prelivom od čokolade.

OSTAVI KOMENTAR