pizzadilla-1Da brza hrana ne mora biti nužno i nezdrava, uvjerili smo se na brojnim primjerima. Pizza je inače jelo koje se biranim namirnicama može pretvoriti u vrlo zdrav i hranjiv obrok. Slično kao i meksičke tortille, ako ih punite zdravim sastojcima poput povrća i piletine, što je uglavnom slučaj, osim što su ukusne, poprilično su zdrav zalogaj. Na stranici Joela Deluxea naletjeli smo na ovaj zanimljiv spoj dva nacionalna jela dviju različitih zemalja.

Priprema je vrlo jednostavna. Nabavite (ili ako ste nadobudni ? napravite) tortille, sir za pizzu, šunku ili salamu po izboru (naša preporuka ? neku ljutu), umak od rajčice ili kečap, gljive iz konzerve, svježe paprike, crveni luk i crne masline.

Sastojke ravnomjerno rasporedite na pola tortille, kao na slici, preklopite drugom polovicom i kratko pecite na tavi, dok se sir ne istopi. Brzo i jednostavno ste napravili ukusne pizzadille za cijelo društvo. Sa sastojcima se možete igrati pa napravite dalmatinsku varijantu sa srdelama, slavonsku varijantu s kulenom ili vegetarijansku bez mesa. Mogućnosti su neograničene.

OSTAVI KOMENTAR