taljatele-pecurkePriprema:

Iseckajte beli i crni luk, pa lagano propržite na ulju dok ne omekšaju. Dodajte pečurke koje ste narezali na polovine i pržite na jakoj vatri, mešajući oko 5 minuta. Ogulite, očistite od semenki i naseckajte paradajz, pa ga dodajte luku, začinite i ostavite da smesa lagano vri 20-tak minuta, tj. dok se ne zgusne. Paradajzu dodajte skuvane škampe (bez ljušture) i kiselu pavlaku, pa kuvajte na laganoj vatri dok škampi ne omekšaju.

U slanoj vodi skuvajte taljatele i procedite ih. Na svaki tanjir sipajte najpre testeninu, a zatim je prelijte smesom sa škampima i pečurkama i ukrasite sitno naseckanim peršunom.

Sastojci:

500 g taljatela

500 g paradajza

375 g šampinjona

375 g škampa

125 ml kisele pavlake

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

2 kašike maslinovog ulja

peršun

so

biber

OSTAVI KOMENTAR