pizza-capricciosaPotrebno je:
Testo: 1 kg brašna tip 400, 30gr šećera, 20gr soli, 0.3gr kvasca, 40ml maslinovog ulja, 20ml mleka, 400ml vode
U posudu sipati vodu sa svim sastojcima i 50% brašna od napisane količine, dobro razmutiti i dodati drugu polovinu brašna. Kada se testo umesi, podeliti testo po 300gr čime ćete dobiti oko 5 kuglica za picu prečnika 32cm, izbulirati, a zatim premazati kuglice maslinovim uljem i umotati u najlonske kese pa staviti u frižider. Nakon 6 sati testo je spremno za upotrebu.
Nadev: 2 kašike paradajz pirea, 200gr mozzarele (kuglice), 100gr praške šunke, 50gr svežih iseckanih šampinjona, 10gr origana, 5 zelenih maslina

Priprema:
Zagrejati peć na 300 stepeni, izvaditi testo na sto i što tanje razvući oklagijom ili ručno (ručno razvlačenje je malo teži način i zahteva veštinu, ali su rezultati neuporedivo bolji). Na razvučeno testo sipati dve kašike paradajz pirea, zatim sitno iseckanu mozzarelu, šunku ( nije potrebno seckati na sitno) staviti preko mozzarele, ali tako da ne prekrije celu picu. Preko šunke dodati sveže iseckane šampinjone i ubaciti picu u peć.
Picu pecite oko 5-10 minuta toliko da ivice dobiju zlatnu boju. Kada se pica ispeče, dodati origano i masline, servirati na tanjir i obrok je spreman!

OSTAVI KOMENTAR