Opis:
Poznati talijanski kolačići koji se pripremaju u vreme adventa i božičnih blagdana, jednostavno su fantastični. Stoga da ne trošimo više reči i slova, pogledajte pripremu i uverite se i sami.
Priprema:
Sušene marelice naseckamo, a u zagrejanoj posudi rastopimo 60 g maslaca. Zatim dodamo smedji šećer i med te stalno mešajući zagrejavamo dok se šećer potpuno ne rastopi. Potom posudu maknemo s vatre, u nju prosejemo brašno, dodamo kandirano voće, seckane marelice, listiće badema i sve dobro izmešamo. Od dobivene mešavine, na limu za pečenje prekrivenim papirom za pečenje, napravimo male hrpice i stavimo ih peći u pećnicu, zagrejanu na 180°C, 10-ak minuta. Pečene kolačiće izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se ohlade, a za to vreme na pari rastopimo čokoladu i preostali maslac. Rastopljenom čokoladom premažemo donju stranu kolačića i ostavimo ih da se hlade dok se čokolada ne stvrdne. Florentineri su gotovi i možemo ih poslužiti.
I to je to, dobar tek!

OSTAVI KOMENTAR