ParmidjanaPotrebno je:
1,5 kg plavog patlidžana, 400 g kačkavalja, kesica (40 g) parmezana, brašno
Za paradajz sos: 1 l pasiranog paradajza, 3-4 čena belog luka, 2 kašičice origana, 2 kašičice bosiljka, 1 kašičica šećera, 2 prstohvata soli, malo bibera, malo maslinovog ulja

Priprema:
Patlidžan isecite po dužini, pospite sa Tuzlanskom solju. Beli luk sitno iseckajte i zajedno sa začinima propržite. Dodajte paradajz, šećer i so i kuvajte 20-30 minuta, dok se ne zgusne. Patlidžan umočen u brašno pržite i potom poređajte u nauljanu tepsiju, prelijte paradajz sosom, rendanim kačkavaljem i parmezanom. Ponovite postupak još jednom. Pecite 15 minuta na 200 stepeni.

OSTAVI KOMENTAR