Tiramisu na italijanski način

  Potrebno je:Žumance 4, šećer u prahu 100 gr, mascarpone sir 600 gr, slatka pavlatka za kuvanje 200 ml, piškote 200 gr, rum...
Taljatele sa raguom

Taljatele sa raguom

Potrebno je:350-400 g taljatela ili papardela, 250-300 g mlevenog junećeg mesa (može i pola svinjetine).2-3 dl biljne supe (ili supe od mesa), 1 konzerva...
salata-caprese

Salata Caprese – Ukus Napulja

Insalata Caprese kako je Italijani zovu, nastala je na ostrvu Kapri u Napuljskom zalivu. Ova regija poznata je po odličnoj hrani, a to je...
pizza-capricciosa

Pizza Capriciossa-Ukus Italije i u vašem domu

Potrebno je:Testo: 1 kg brašna tip 400, 30gr šećera, 20gr soli, 0.3gr kvasca, 40ml maslinovog ulja, 20ml mleka, 400ml vodeU posudu sipati vodu sa...
Brusketi sa tikvicama

Brusketi sa tikvicama

Potrebno je:Tikvice 400 g, krem sir 100 g, baget hleb 1, kačkavalj 150 g, crni luk 1 glavica Priprema:Crni luk sitno iseckati, tikvice izrendati.Na...

Florentineri

Opis:Poznati talijanski kolačići koji se pripremaju u vreme adventa i božičnih blagdana, jednostavno su fantastični. Stoga da ne trošimo više reči i slova, pogledajte...
italijanska-torta-sa-kafom

Italijanska torta s kafom

Kombinaciju najomiljenijeg slatkiša -čokolade i svima dragog napitka -kafe dala je slasnu italijansku tortu koju vam ovde predstavljamo. Posebnu čar pruža miks vanile, čokolade...
Italijanska piroska

Italijanska piroška

Potrebno je:450 gr. brašna, pola kvasca, 100ml tople vode, 100ml mleka, šoljica kafe ulja, šoljica kafe jogurta, 100gr.pica šunke, 100gr kačkavalja, 100gr šampinjona, jedna...
italijanske-cufte-u-sosu

Italijanske ćufte u sosu

Potrebno je:250 gr mlevene junetine, 250 gr mlevene svinjetine, 1 čen belog luka, sitno seckanog, 30 gr rendanog parmezana, 3 kašike svežeg, seckanog peršuna,...
Parmidjana

Parmidjana

Potrebno je:1,5 kg plavog patlidžana, 400 g kačkavalja, kesica (40 g) parmezana, brašnoZa paradajz sos: 1 l pasiranog paradajza, 3-4 čena belog luka, 2...

Najnoviji Recepti

Ekspres tartar

Potrebno je za 4 osobe: 150 g fileta deverike bez kože, 150 g fileta bakalara bez kože, 150 g fileta brancina bez kože, 1...

Fileti brancina sa agrumima

Potrebno je za 4 osobe: 4 fileta brancina, 1 beli deo struka praziluka, 2 zelena limuna, 2 netretirane narandže, 2 struka mladog luka, 60...
Torta-od-orha-s-tucenim-slatkim-vrhnjem

Torta od oraha s tučenim slatkim vrhnjem

Potrebno je:8 dag šećera, 8 jaja, 15 dag oraha, 5 dag mrvica, malo ruma, masnoća i brašno za oblik, 2 1/2 dl slatkog vrhnja,...
Zacnjeni djuvec

Začinjeni djuveč

Potrebno je za 4 osobe: 400 g mlevenog junećeg mesa, mala glavica karfiola, 250 g brokolija, glavica crnog luka, kašika putera, čen belog luka,...