jagnjetinja-na-grcki-nacinPotrebno je:

jagnjeći but (oko 2 kg), glavica crnog luka, 2 veća krompira, 2 šargarepe, 2 stabljike celera, 4-6 čena belog luka, 400 g pelata, 400 g belog pasulja (kuvanog), šolja suvog belog vina, kašika suvog origana, kašika slatke mlevene paprike, malo vode

Priprema:
Propržite jagnjetinu na malo maslinovog ulja dok ne dobije lepu boju. U sredinu velike, duboke tepsije složite jagnjetinu, a oko nje naseckano korenasto povrće. Završite s paradajzom i pasuljem, pobiberite ili pospite čilijem. Nakon toga dodajte vino, koje ste prethodno zagrejali i pomešali sa suvim začinom, origanom i mlevenom paprikom. Po potrebi dodajte malo vode tako da tečnost bude do polovine tepsije. Sve pospite ruzmarinom i listićima kadulje. Meso s povrćem prekrijte aluminijskom folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C najmanje 2 sata.

OSTAVI KOMENTAR