Potrebno je:
1-2 kg. svinjsko meso (zavisi od broja osoba), 1 glavica crnog luka, maslinovo ulje Grčki začin za giros (ako nemate bas taj, onda zacinite po ukusu), 1 kašikica senfa, 1 limun
1 kašikica vegete, biber,origano
Priprema:
Za da spremite giros treba da imate pecnicu koja ima sipku na kojoj mogu da se peku pilici.Meso treba da je mekse, na pr. od vrata, ili od rebara.Isecite ga na manja parcad.Spremite namaz : luk naribajte, dodajte ulje, zacin, senf, limun, vegetu, biber.Svako parce mesa namazite i ostavite bar 2 sata.Onda svako parce nadenite na sipku i stavite da se pece na 200C Kako se zarumeni, vi otsecite gornji sloj mesa i sipku vratite u pecnici, sve dok se celo ne ispece.Potrebne su vam i lepinje; ja koristim gotove, kupim ih zamrznute i onda ih proprzim u vrucem ulju sekund, dva? sa obe strane.Prilog: isecite tanko paradajz, luk, napravite pomfrit, tzaziki, ili kiselu pavlaku razblazite malo belim vinom i dodajte kopar, imajte pri ruci senfa, kecapa ako volite? ma ostalo su nijanse.