Curetina-sa-kiselim-mlekomPotrebno je:

ćureće belo meso isečeno na 4 šnicle, 40 g maslaca, 1,2 dl kravljeg kiselog mleka, dva-tri struka vlašca, po dve-tri grančice peršuna, bosiljka i origana, kašika maslinovog ulja, so i biber.

Priprema:

Začinsko bilje iseckajte, pomešajte sa kiselim mlekom, posolite, pobiberite, snažno promešajte da dobijete homogen preliv i ostavite ga da odstoji u frižideru najmanje 60 minuta. Pre serviranja ćureće meso položite u dobro zagrejan teflonski tiganj bez masnoće, posolite sa gornje strane i pecite, pa okrenite, opet posolite i pecite da meso porumeni sa obe strane. Pečeno meso rasporedite u tanjire, prelijte ohlađenim prelivom od aromatičnog kiselog mleka i servirajte sa salatom od kiselih krastavaca.

OSTAVI KOMENTAR