Takosi sa junetinom i siromPotrebno je:
1 kg mlevene junetine a može i piletine, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 paradajza, 250 g sira trapist, 100 ml pavlake, 1 crvena paprika 1 zelena i jedna žuta.Malo soli, 100 ml sok od paradajza, 0,5 dl ulja, 10 kom takosa.
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckati malo popržiti na ulju i dodati mesa.Uz neprekidno mešanje pržiti 5 minuta, posoliti uz dodatka paradajz soka.Ostaviti da krčka pola sata.Za to vreme takose poredjati u tepsiju i malo zagrejati rernu zatim izrendati sira iseći paradajz na kocke ili na kolutove, isto tako i paprike na kockice a možemo dodati i zelenu salatu na tračice ako ga imamo.U svaki takos staviti nadev od mesa posle dodati sira iseckano povrće i na kraju preliti sa pavlakom.Toplo služiti za ručak.

OSTAVI KOMENTAR