Oslic na grcki nacinPotrebno je:

600 g fileta oslića, 2 srednje glavice luka, 3 paradajza „pelata“, 2 lista lorbera, pola limuna, 2 šargarepe, 2 kašike ulja, pola veze peršuna i so.

Priprema:

Luk i šargarepu oljuštite, isecite na kolutove i rasporedite u ovalnu vatrostalnu činiju. Odozgo poređajte komade paradajza i listove lorbera, prelijte uljem i limunovim sokom i posolite. Pokrijte aluminijumskom folijom u kojoj ste izbušili rupu za paru i kuvajte 15 minuta, uz povremeno pomeranje posude na ringli. Sklonite foliju, preko dinstanog povrća rasporedite komade ribljih fileta, posolite, vratite foliju i kuvajte pet minuta. Gotovo jelo ostavite da odstoji dva minuta, pospite seckanim peršunom i servirajte sa barenim krompir

OSTAVI KOMENTAR