grcka-tortaPOTREBNO JE

ZA PRVI FIL 300 g mlevenog keksa, 50 g margarina, 100 g kokosa, kesica puding od vanile, 2 kašike šećera, 500 ml mleka
ZA DRUGI FIL 400 g mlevenog keksa, 50 g margarina, kesica pudinga od vanile, 2 kašike šećera, 500 ml mleka
ZA TREĆI FIL 300 g mlevenog keksa, 50 g margarina, kesica pudinga od čokolade, 2 kašike šećera, 500 ml mleka, 100 g čokolade, umućeni šlag, kakao ili čokolada u prahu

PRIPREMA

Stavite da se kuva mleko sa šećerom. Kad provri, umešajte razmućeni puding i kuvajte da dobijete ne previše gust krem. Prohlađeni krem sastavite s mlevenim keksom, margarinom i kokosom. Smesu izručite na pravougaoni kalup. Za drugi fil skuvajte puding i sastavite ga s mlevenim keksom i margarinom. Zatim ga rasporedite preko prvog fila. Za treći fil skuvajte puding od čokolade i, kad se prohladi, dodajte mleveni keks, margarin i rastopljenu čokoladu. Fil rasporedite preko drugog fila i na kraju ukrasite umućenim šlagom i pospite kakaom.

OSTAVI KOMENTAR