kupus na grčki načinPotrebno je:

1 manja glavica    svežeg kupusa
1 glavica    crnog luka
300    gmlevene junetine
2 kašike    maslinovog ulja
po ukusu    so, biber, origano
400 ml    jogurta od obranog mleka
2    jajeta

Priprema:

Na umereno zagrejanom ulju prodinstajte sitno seckani crni luk, pa kad porumeni, dodajte mleveno meso i sve zajedno dinstajte 10 min.
Nakon toga dodajte sitno seckani kupus, posolite i sve zajedno dinstajte 25 min. ili dok kupus ne bude mekan.
Po ukusu začiniti biberom i posuti origanom.
Odgovarajuću, malo dublju, vatrostalnu posudu po dnu malo podmazati uljem, usuti dinstani kupus i poravnati
Smesu preliti jogurtom u koji ste dodali umućena jaja.
U zagrejanoj rerni na 180°C peći do rumene boje ili dok ne uvri tečnos i jelo dobije lepu koricu.
Posluživanje:
Služiti uz grčku salatu i piće po želji.
Oduševio nas je ukus ove sarme musake, nešto drugačije od svega što smo do sad jeli od kupusa.

OSTAVI KOMENTAR