grčki frappe

Grčki frappe

Kada se vratite sa letovanja iz Grčke najviše se prisećate uživanja na plaži uz ispijanje grčkog frapea? Naučite kako da pravite ovu jaku kafu...
jagnjetinja-na-grcki-nacin

Jagnjetinja na grčki način

Potrebno je: jagnjeći but (oko 2 kg), glavica crnog luka, 2 veća krompira, 2 šargarepe, 2 stabljike celera, 4-6 čena belog luka, 400 g...
Grcka pita sa sirom1

Grčka pita sa sirom

Potrebno je:200g feta sira, 50g parmezana,1 jaje, kašika nane, so, 5 tankih kora za pitu, 50 g maslaca Priprema: Feta sir staviti u činiju...
Grcki stifado

Grčki stifado

Potrebno je:750 gr junetine ili govedine, malo brasna,  sol, grubo mljeveni papar, 250 ml suhoga crnog vina, 1 zlica vinskog octa, 2 češnja češnjaka,...
grcke sarmice u listovima vinove loze

Grčke sarmice u listovima vinove loze

Potrebno je:Sveže lišće vinove loze, 250gr pirinča, 2 glavice crnog luka, sok od limuna, 30gr maslaca, šećer, ulje,  pola kašičice sode bikarbone, vegeta, biber,...
Grcka corba od jaja i limuna

Grčka čorba od jaja i limuna

Potrebno je: 6 šolji usitnjene piletine, 3/4 šolje pirinča, 2 jajeta (odvojena), 1/2 šolje limunovog sokaPriprema 4 šolje usitnjene piletine zagrejte u tiganju. Dodajte...
giros

Giros

Potrebno je: 1-2 kg.   svinjsko meso (zavisi od broja osoba), 1 glavica  crnog luka, maslinovo ulje Grčki začin za giros (ako nemate bas taj,...
Rizoto sa dimljenim lososom

Rižoto sa dimljenim lososom

Potrebno je: 350 g pirinča, 100 g dimljenog lososa, 100 g očišćenih gambora, 100 g kačkavalja, dva-tri struka vlašca, 0,5 dl votke, 0,5 l...
spageti sa safranom

Špageti sa šafranom

Potrebno je: glavica luka, 50 g maslaca, 2 kašike maslinovog ulja, kašika vinjaka, kašika šafrana u prahu, 400 g špageta, pola veze peršuna, so,...
corba od dzigerice

Čorba od džigerice

Potrebno je: 500 g teleće džigerice, 1 l povrtnog bujona od kocke, 4 ravne kašike pirinča, pola veze peršuna, kašika maslinovog ulja, so i...

Najnoviji Recepti

Amareto torta

Potrebno je: Za koru: 150 g brašna, 50 g gustina, 150 g šećera, 2 kesice vanile, 150 g putera, 3 jaja, 50 ml mleka i...

Prolećni kari

Potrebno je za 4 osobe: 200 g crvenog sočiva, veza mladog crnog luka, 200 g graška, 2 kašike biljnog ulja, kašika žute kari paste,...

Gusta Čorba sa sočivom

Potrebno je za 4 osobe: 125 g crvenog sočiva, 4 šargarepe (oko 400 g), 6 strukova mladog crnog luka, kašičica putera,čen belog luka, 500...

Tajlandska salata – POSNO

Potrebno je Za 4 osobe: 100 g tankih pirinčanih rezanaca, 2 šargarepe, krastavac, 12 čeri paradajza presečenih na pola, 500 g mladog spanaća, nekoliko listića...