kuvani-ratatujPotrebno je:
2 krompira, 1 žuta paprika babura, 2 tikvice, 1 manji patlidžan, 2 zrela paradajza, 1 mali koren celera, 2 veze peršuna, 2 veze bosiljka (ili 1 kašičica suvog), 1 manja glavica crnog luka, maslinovo ulje, so, biber

Priprema:
Oljuštite luk i celer i krupnije ih iseckajte. Propržite ih u tiganju na mlazu ulja s malo seckanog peršuna i nekoliko iscepkanih listova bosiljka.

Dodajte paradajz, takođe krupno seckan, pa kuvajte koji minut. Oljuštite krompire, očistite patlidžan, papriku i tikvice, pa sve isecite na komadiće. Dodajte ih paradajzu, posolite, pobiberite i kuvajte poklopljeno oko pola sata, po potrebi dolivajući malo tople vode.

Na kraju kuvanja posolite i pobiberite, pa začinite sa još peršuna i bosiljka. Prijatno!

OSTAVI KOMENTAR