Svinjski file sa sosom od borovnica = nezaboravan doživljaj.

svinjski filePotrebno je:

1  svinjski file (500 g)
150 g     borovnica,     malo cimeta, 3  velike jabuke
60 g     putera
10 g     brašna
2  kašikica     Vegete
1  kašikica  maslinovog ulja
50 ml     vode
2 kašikica    šećera
1 kašikica džema od borovnice

Priprema

   1. Borovnice sa šećerom kratko prokuvajte, pustite da se ohlade i ocedite bobice, a sok sačuvajte.
   2. Svinjski file narežite na medaljone (odreske), pospite ih Vegetom i s jedne strane pobrašnite.
   3. Propržite ih na zagrejanom ulju prvo na pobrašnjenoj strani, a zatim do zlatno-žute boje sa svih strana.
   4. U međuvremenu na 10 g zagrejanom puteru lagano pecite jabuke narezane na kriške dok ne dobiju boju, a na kraju ih posipajte cimetom.
   5. U tiganj iz koje ste izvadili meso dodajte sok od borovnica, džem i lagano prokuvajte pa umešajte preostali narezani puter, a na kraju dodajte borovnice.

OSTAVI KOMENTAR