Svinjski file sa sosom od borovnica = nezaboravan doživljaj.
Potrebno je:
1 svinjski file (500 g)
150 g borovnica, malo cimeta, 3 velike jabuke
60 g putera
10 g brašna
2 kašikica Vegete
1 kašikica maslinovog ulja
50 ml vode
2 kašikica šećera
1 kašikica džema od borovnice
Priprema
1. Borovnice sa šećerom kratko prokuvajte, pustite da se ohlade i ocedite bobice, a sok sačuvajte.
2. Svinjski file narežite na medaljone (odreske), pospite ih Vegetom i s jedne strane pobrašnite.
3. Propržite ih na zagrejanom ulju prvo na pobrašnjenoj strani, a zatim do zlatno-žute boje sa svih strana.
4. U međuvremenu na 10 g zagrejanom puteru lagano pecite jabuke narezane na kriške dok ne dobiju boju, a na kraju ih posipajte cimetom.
5. U tiganj iz koje ste izvadili meso dodajte sok od borovnica, džem i lagano prokuvajte pa umešajte preostali narezani puter, a na kraju dodajte borovnice.