Raznjici a La Moliere

Ražnjići a La Moliere

Potrebno je:pileće belo meso 40 grama, juneći biftek 40 grama, svinjsko meso 40 grama, zelena paprika 10 grama, crveni luk 10 grama, beli krompir...
KROASANI SA SIROM I SUNKOM

Kroasani sa sirom i šunkom

  Potrebno je:pakovanje lisnatog testa, 200 g šunke, 200 g rendanog kačkavalja, 1 jaje, malo vode Priprema:Lisnato testo razvucite na pravougaonike, pa svaki...
punjena-guska

Punjena guska

Potrebno je:Manja guska 1 kom, jabuke 4 kom, masti, oljuštenih kestena 8 kom,  nekoliko čenova belog luka, soli po ukusu. Priprema:Gusku spolja...
tart-sa-borovnicom

Tart sa borovnicom

Potrebno je:orasi, bademi, lešnici po ukusu 1/2 šolje, ovsene pahuljice, samlevene 1/2 šolje, belanjak, maslac 1 kašika, ulje 1 kašika, malo soli, krem sir...
corba-od-sociva

Čorba od sočiva

Potrebno je:zeleno sočivo 200g, šargarepa 2, paškanat 1, celer 1, čena belog luka 5, pileci bujon 1l, crni luk 1, maslinovo ulje 1 kašikasenf...
francuska-kuhinja

Francuska kuhinja

Ljubav Francuza prema hrani je opšte poznata, a poznato je i to, da je njihov rafinirani ukus dao mnoge poznate specijalitete.Francuzi obožavaju sireve i...
kuvani-ratatuj

Kuvani ratatuj

Potrebno je:2 krompira, 1 žuta paprika babura, 2 tikvice, 1 manji patlidžan, 2 zrela paradajza, 1 mali koren celera, 2 veze peršuna, 2 veze...
francuska pita

Francuska pita

Veoma jednostavna i laka za pripremu pita. Sve pripremite, naseckate, sjedinite i pečete. A nakon toga uživate u predivnom ukusu.  Sastojci: 200 g kiselih...
Bretonska jagnjetina sa graskom

Bretonska jagnjetina sa graškom

Neodoljiva francuska kuhinja. Prste da poližeš Potrebno je: 2 i ? kg jagnjeće plećkekašikica  solimalo crnog bibera1 šolja delimično kuvanog graška1 šolja delimično kuvane...
punjeni paradajz

Francuski punjeni paradajz

Omiljeno povrće mediterana i celog sveta Potrebno za 6 - 7 osoba 800 gr mlevene svinjetine200 gr suve slanine2 glavice luka15 - 20 paradajza...

Najnoviji Recepti

Ekspres tartar

Potrebno je za 4 osobe: 150 g fileta deverike bez kože, 150 g fileta bakalara bez kože, 150 g fileta brancina bez kože, 1...

Fileti brancina sa agrumima

Potrebno je za 4 osobe: 4 fileta brancina, 1 beli deo struka praziluka, 2 zelena limuna, 2 netretirane narandže, 2 struka mladog luka, 60...
Torta-od-orha-s-tucenim-slatkim-vrhnjem

Torta od oraha s tučenim slatkim vrhnjem

Potrebno je:8 dag šećera, 8 jaja, 15 dag oraha, 5 dag mrvica, malo ruma, masnoća i brašno za oblik, 2 1/2 dl slatkog vrhnja,...
Zacnjeni djuvec

Začinjeni djuveč

Potrebno je za 4 osobe: 400 g mlevenog junećeg mesa, mala glavica karfiola, 250 g brokolija, glavica crnog luka, kašika putera, čen belog luka,...