Francuski sos

Potrebno je: 2 žumanceta, 1 čaša pavlake, 1 limun, 1 kašičica brašna, so Priprema: U manju vanglu staviti žumanca, pavlaku, brašno, malo soli, malo kore i soka...
Raznjici a La Moliere

Ražnjići a La Moliere

Potrebno je:pileće belo meso 40 grama, juneći biftek 40 grama, svinjsko meso 40 grama, zelena paprika 10 grama, crveni luk 10 grama, beli krompir...
KROASANI SA SIROM I SUNKOM

Kroasani sa sirom i šunkom

  Potrebno je:pakovanje lisnatog testa, 200 g šunke, 200 g rendanog kačkavalja, 1 jaje, malo vode Priprema:Lisnato testo razvucite na pravougaonike, pa svaki...
punjena-guska

Punjena guska

Potrebno je:Manja guska 1 kom, jabuke 4 kom, masti, oljuštenih kestena 8 kom,  nekoliko čenova belog luka, soli po ukusu. Priprema:Gusku spolja...
tart-sa-borovnicom

Tart sa borovnicom

Potrebno je:orasi, bademi, lešnici po ukusu 1/2 šolje, ovsene pahuljice, samlevene 1/2 šolje, belanjak, maslac 1 kašika, ulje 1 kašika, malo soli, krem sir...
corba-od-sociva

Čorba od sočiva

Potrebno je:zeleno sočivo 200g, šargarepa 2, paškanat 1, celer 1, čena belog luka 5, pileci bujon 1l, crni luk 1, maslinovo ulje 1 kašikasenf...
francuska-kuhinja

Francuska kuhinja

Ljubav Francuza prema hrani je opšte poznata, a poznato je i to, da je njihov rafinirani ukus dao mnoge poznate specijalitete.Francuzi obožavaju sireve i...
kuvani-ratatuj

Kuvani ratatuj

Potrebno je:2 krompira, 1 žuta paprika babura, 2 tikvice, 1 manji patlidžan, 2 zrela paradajza, 1 mali koren celera, 2 veze peršuna, 2 veze...
francuska pita

Francuska pita

Veoma jednostavna i laka za pripremu pita. Sve pripremite, naseckate, sjedinite i pečete. A nakon toga uživate u predivnom ukusu.  Sastojci: 200 g kiselih...
Bretonska jagnjetina sa graskom

Bretonska jagnjetina sa graškom

Neodoljiva francuska kuhinja. Prste da poližeš Potrebno je: 2 i ? kg jagnjeće plećkekašikica  solimalo crnog bibera1 šolja delimično kuvanog graška1 šolja delimično kuvane...

Najnoviji Recepti

Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...