Francuski sos

Potrebno je: 2 žumanceta, 1 čaša pavlake, 1 limun, 1 kašičica brašna, so Priprema: U manju vanglu staviti žumanca, pavlaku, brašno, malo soli, malo kore i soka...
Raznjici a La Moliere

Ražnjići a La Moliere

Potrebno je:pileće belo meso 40 grama, juneći biftek 40 grama, svinjsko meso 40 grama, zelena paprika 10 grama, crveni luk 10 grama, beli krompir...
KROASANI SA SIROM I SUNKOM

Kroasani sa sirom i šunkom

  Potrebno je:pakovanje lisnatog testa, 200 g šunke, 200 g rendanog kačkavalja, 1 jaje, malo vode Priprema:Lisnato testo razvucite na pravougaonike, pa svaki...
punjena-guska

Punjena guska

Potrebno je:Manja guska 1 kom, jabuke 4 kom, masti, oljuštenih kestena 8 kom,  nekoliko čenova belog luka, soli po ukusu. Priprema:Gusku spolja...
tart-sa-borovnicom

Tart sa borovnicom

Potrebno je:orasi, bademi, lešnici po ukusu 1/2 šolje, ovsene pahuljice, samlevene 1/2 šolje, belanjak, maslac 1 kašika, ulje 1 kašika, malo soli, krem sir...
corba-od-sociva

Čorba od sočiva

Potrebno je:zeleno sočivo 200g, šargarepa 2, paškanat 1, celer 1, čena belog luka 5, pileci bujon 1l, crni luk 1, maslinovo ulje 1 kašikasenf...
francuska-kuhinja

Francuska kuhinja

Ljubav Francuza prema hrani je opšte poznata, a poznato je i to, da je njihov rafinirani ukus dao mnoge poznate specijalitete.Francuzi obožavaju sireve i...
kuvani-ratatuj

Kuvani ratatuj

Potrebno je:2 krompira, 1 žuta paprika babura, 2 tikvice, 1 manji patlidžan, 2 zrela paradajza, 1 mali koren celera, 2 veze peršuna, 2 veze...
francuska pita

Francuska pita

Veoma jednostavna i laka za pripremu pita. Sve pripremite, naseckate, sjedinite i pečete. A nakon toga uživate u predivnom ukusu.  Sastojci: 200 g kiselih...
Bretonska jagnjetina sa graskom

Bretonska jagnjetina sa graškom

Neodoljiva francuska kuhinja. Prste da poližeš Potrebno je: 2 i ? kg jagnjeće plećkekašikica  solimalo crnog bibera1 šolja delimično kuvanog graška1 šolja delimično kuvane...

Najnoviji Recepti

Amareto torta

Potrebno je: Za koru: 150 g brašna, 50 g gustina, 150 g šećera, 2 kesice vanile, 150 g putera, 3 jaja, 50 ml mleka i...

Prolećni kari

Potrebno je za 4 osobe: 200 g crvenog sočiva, veza mladog crnog luka, 200 g graška, 2 kašike biljnog ulja, kašika žute kari paste,...

Gusta Čorba sa sočivom

Potrebno je za 4 osobe: 125 g crvenog sočiva, 4 šargarepe (oko 400 g), 6 strukova mladog crnog luka, kašičica putera,čen belog luka, 500...

Tajlandska salata – POSNO

Potrebno je Za 4 osobe: 100 g tankih pirinčanih rezanaca, 2 šargarepe, krastavac, 12 čeri paradajza presečenih na pola, 500 g mladog spanaća, nekoliko listića...