bakalar na pireu od bundeve

Bakalar na pireu od bundeve

Potrebno je za 6 osoba: 6 fileta bakalara od 150 g, 800 g bundeve, 1 glavica crnog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 30 g...
Crni rizot1

Crni rižot

Potrebno je:3 češnja češnjaka, 1 luk (kapula), 2 dl crnog vina, 30 dg riže, peršin, sol, papar, maslinovo ulje, 0,5 litre ribljeg temeljca, mala...
dalmatinska kuhinja

Dalmatinska kuhinja

Dalmatinska kuhinja je specifična kuhinja po načinu pripreme jela, bogatstvo mora i njegovih plodova obilno se koriste u pripremanju jela. Dalmacija je bogata mediteranskim...

Najnoviji Recepti

Pljeskavice ili kroketi od patlidžana

Potrebno je: 1 kg patlidžana, oljuštenog i sitno iseckanog, 1 jaje, 2 kašike rendanog sira, 4 kašike mekog brašna, peršun, sitno iseckan, nana, sitno iseckana,...

Slavski kolač

Jedna od glavnih odlika srpskog pravoslavlja za koju ne zna ostali hrišćanski svet jeste krsna slava. Gde je slava – tu je i Srbin,...

Žujka-torta sa orasima

Potrebno je: Kora:8 jaja, 8 kašika šećera, 8 kašika mlevenih oraha, 4 kašike brašna Fil:5 celih jaja, 12 kašika šećera, 2 vanilin šećera, 2 pudinga od...

Piletina stroganov

Potrebno je: 225 grama pirinča (bolje dugo zrno), 50 grama putera ili margarina, 450 grama pilećeg filea iseckanog na tračice, 225 grama šampinjona isečenih na...