bakalar na pireu od bundeve

Bakalar na pireu od bundeve

Potrebno je za 6 osoba: 6 fileta bakalara od 150 g, 800 g bundeve, 1 glavica crnog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 30 g...
Crni rizot1

Crni rižot

Potrebno je:3 češnja češnjaka, 1 luk (kapula), 2 dl crnog vina, 30 dg riže, peršin, sol, papar, maslinovo ulje, 0,5 litre ribljeg temeljca, mala...
dalmatinska kuhinja

Dalmatinska kuhinja

Dalmatinska kuhinja je specifična kuhinja po načinu pripreme jela, bogatstvo mora i njegovih plodova obilno se koriste u pripremanju jela. Dalmacija je bogata mediteranskim...

Najnoviji Recepti

Rolnice od patlidžana sa sirom

Jela sa plavim patlidžanom su uvek odličan izbor ukoliko želite da zamenite mesni obrok. Potrebno je: 2 čaše krem sira, 1 čaša rendanog kačkavalja, ½...

Rižoto sa Ćuretinom

Potrebno je: 200 g ćuretine, 200 g pirinča, šargarepa, glavica crnog luka, kocka kokošje supe, 10 maslina, maslinovo ulje, so, biber, pola veze peršuna,...

Pečeni feta sir sa paradajzom, paprikom i maslinama

Sjajno ljetnje jelo napravljeno od zapečenog feta sira sa paradajzom, paprikom, maslinama, začinskim biljem i bogato preliveno maslinovim uljem. Tako pečena feta je divno...

Masline na trpezi

Sastavni deo mediteranske kuhinje, masline, spadaju u jednu od najstarijih namirnica. Sadrže zdrave masti pa su odlične za kardiovaskularni sistem, imaju snažna antiupalna svojstva...