bakalar na pireu od bundeve

Bakalar na pireu od bundeve

Potrebno je za 6 osoba: 6 fileta bakalara od 150 g, 800 g bundeve, 1 glavica crnog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 30 g...
Crni rizot1

Crni rižot

Potrebno je:3 češnja češnjaka, 1 luk (kapula), 2 dl crnog vina, 30 dg riže, peršin, sol, papar, maslinovo ulje, 0,5 litre ribljeg temeljca, mala...
dalmatinska kuhinja

Dalmatinska kuhinja

Dalmatinska kuhinja je specifična kuhinja po načinu pripreme jela, bogatstvo mora i njegovih plodova obilno se koriste u pripremanju jela. Dalmacija je bogata mediteranskim...

Najnoviji Recepti

Namirnice koje treba da uzimate kod gastritisa

Gastritis je oboljenje gde postoji oštećenje i upala stomačne maramice ili celog gastrointestinalnog trakta, zbog toga nastaje bol, gorušica i pojačana kiselina zatim nutritivni...

Gastritis dijeta odnosno zabranjene namirnice

*Mleko i mlečni proizvodi:godinama je savetovano, da sa gastritisom ili oni koji boluju od čira treba da konzumiraju mleka, medjutim ta teza je odbačena...

Fritule

Potrebno je: 2 jajeta, 3 jelovne kašike šećera, 10 jelovne kašike oštrog brašna, 1 vanil šećer, malo soli, 1,5 dl jogurta, pola praška za pecivo,...

Vojvodjanski slatko od dunje-Kitnikez

Vodi poreklo iz Austrougarske, koji se danas vrlo retko sprema.To je najstarije vojvodjansko slatko.Očišćene dunje se kuvaju sa šećerom i mogu se dodati i...