Potrebno je:
800 g junetine od buta, 2 glavice crnog luka, 300 g pelata paradajza, 1 dl soka od paradajza, 3 dl goveđe supe, 1 dl crnog vina, 400 g spiralne testenine, bosiljak, mešavina, začina, so, biber,
Priprema:
Junetinu iseći na krupnije komade, pelat paradajza na kocke, crni luk što, sitnije iseckati.Na malo ulja propržiti luk kako bi postao staklast, a zatim dodati junetinu, te i nju kratko propržiti.
Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe.Kada je junetina napola dinstana, dodati pelat i sok od paradajza, crno vino, bosiljak i začine po ukusu. Dinstati dok meso potpuno ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri, kako bi se dobila željena gustina.Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je procediti i služiti kao prilog uz gotovo jelo.