francuska-kuhinja

Francuska kuhinja

Ljubav Francuza prema hrani je opšte poznata, a poznato je i to, da je njihov rafinirani ukus dao mnoge poznate specijalitete.Francuzi obožavaju sireve i...

Mediteranska kuhinja

Mediteranska kuhinja se smatra najzdravijom zbog odabira namirnica i raznovrsnosti Brojne naučne studije i istraživanja o hrani pokazale su da je mediteranska kuhinja - najzdravija....

Takosi sa junetinom i sirom

Potrebno je: 1 kg mlevene junetine a može i piletine, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 paradajza, 250 g sira trapist, 100...

Pečeni feta sir sa paradajzom, paprikom i maslinama

Sjajno ljetnje jelo napravljeno od zapečenog feta sira sa paradajzom, paprikom, maslinama, začinskim biljem i bogato preliveno maslinovim uljem. Tako pečena feta je divno...

Masline na trpezi

Sastavni deo mediteranske kuhinje, masline, spadaju u jednu od najstarijih namirnica. Sadrže zdrave masti pa su odlične za kardiovaskularni sistem, imaju snažna antiupalna svojstva...

Fritule

Potrebno je: 1,5 lit. jogurta, 3 jajeta, pola praška za pecivo, 15 jelovne kaškike brašna, 3 jelovne kašike šećera, 1 vanilin šećer, malo soli, 1-2...

Puder kiflice

Potrebno je: 250 g masti, 10 g kvasca, 1 jelovna kašika u prahu, 500 g brašna, prstohvat soli, Priprema: Sve ove sastojke dobro pomešati i staviti u...

Fritule

Potrebno je: 2 jajeta, 3 jelovne kašike šećera, 10 jelovne kašike oštrog brašna, 1 vanil šećer, malo soli, 1,5 dl jogurta, pola praška za pecivo,...

Bakina pita madjarica

Potrebno je: 1 kg oštro brašno, 2 jelovne kašike sirćeta, 10 jelovne kašike šećera, 2 jelovne kašike pavlake, 2 jelovne kašike masti, 5 žumanceta. Priprema: Sve to...

Mediteranska pohovana piletina

Potrebno je: 4 tanke šnicle ili pileća filea, 100 grama mocarela sira (iseckanog na kockice ili rendanog), 8 kolutova sušenih paradajza, 1 veliki rendani paradajz,...

Najnoviji Recepti

svečani panj

Svečani panj

Potrebno je: ZA TESTO 6 jaja, 150 g šećera, 150 g mlevenih oraha, pola kašike brašna, 1 kašika kakaoa, pola kesice praška za pecivo ZA FIL...

Pečena riba sa krompirom i paradajzom

Potrebno je: 2-3 ribe: orada, brancin, skuša ili slična, 1 kg krompira, 2-3 paradajz, češnjak, ruzmarin, ulje, soli. Priprema: Krompir oguliti i po želji narezati na ploške...
Šaran-sa-orasima

Punjeni šaran sa orasima

Šaran je najpopularnija rečna riba u našim krajevima, jedan od pravih načina da spremite šarana je da napunite. Punjeni šaran je uvek ukusno rešenje...

Riba na svečanoj trpezi

U danima posta na jelovniku mnogih porodica riba se nalazi mnogo češće nego inače. Pogledajte recepte za spremanje pijanog šarana i aromatične pastrmke. Pijani šaran Potrebno...