jela-i-napici-u-toplim-danimaU ovom periodu treba konzumirati niskokalorične namirnice koje će vas pritom hidrirati i napuniti potrebnom energijom, a i vaša linija će biti primetno bolja.
Tokom vrelih dana apetit je slabiji, to je činjenica. Ipak, ako želite da telu podarite oblik i mere kojih se nećete postideti u bikiniju, i to bez izgladnjivanja, povedite računa o tome da konzumirate niskokalorične namirnice koje će vas pritom hidrirati i napuniti potrebnom energijom.

Šargarepe

– Sirova šargarepa je najbolja užina za leto, jer narandžasti pigment beta-karoten daje koži ekstra sjaj dok štiti ćelije od oštećenja slobodnih radikala – kaže dr Aron Tejbor i dodaje da ovo povrće štiti kožu od sunca, što ne znači da vam ne treba krema sa zaštitnim faktorom.

Hladnogrožđe

Ne samo da će koža na ovaj način dobiti dovoljno antioksidansa, već je i sjajan način da se rashladite na letnjoj vrućini. Osim toga, svako hladno zrno grožđa ima samo tri kalorije, što znači da ovo voće možete da jedete bez osećaja krivice da ćete narušiti dobru liniju.

Lubenica

Kada osetite potrebu za nečim slatkim, opredelite se za sočno voće. Likopen iz lubenice će dati koži blagi pink sjaj i učiniti da ona zadrži vlažnost.

Zeleničajevi

Nadimanje ćete svesti na najmanju moguću meru izbegavajući gazirane napitke, a pijući hladne zelene čajeve koji tokom dana ubrzavaju metabolizam.

Voda

Reč je o najboljem izboru za hidriranje tela i spolja i iznutra tokom vrelog dana.

100 odsto voćni sok

Prema dr Aronu Tejboru, hladni voćni sokovi sadrže samo malo šećera i obiluju antioksidansima. Ali, upamtite, to važi samo za prirodne sokove, koji se 100 odsto prave od voća. U ostalim se po pravilu nalazi šećer, pa tako i kalorije.

Proteinski šejk

Proteinski šejkovi su kremasti, daju osećaj sitosti, a nemaju mnogo šećera u sebi. Doktor Tejbor savetuje da uzimate mlečni, proteinski šejk. Poboljšaće kvalitet noktiju i kose, a dobar je i za izgradnju mišića.

OSTAVI KOMENTAR