ZAPECENI-KELJUkoliko volite da kombinujete meso i povrće sa žitaricama, probajte zapečeni kelj, kačamak sa pečurkama, upakovanu jagnjetinu ili testeninu sa prelivom od kobasica

Zapečeni kelj

Za 4 osobe:

250 g kačkavalja, 60 g dimljene slanine, 9 kriški integralnog hleba, 700 g kelja, 20 g maslaca, kašičica cimeta, malo struganog muskatnog oraščića, 2 dl mesnog bujona iz kocke, so i biber.
Na vrelom maslacu propržite slaninu isečenu na kockice. Kada slanina postane hrskava, smanjite temperaturu, dodajte kelj koji ste prethodno oprali, odvojili mu listove i uklonili korenasti deo i dinstajte dok kelj ne omekša, zatim posolite i pobiberite. Kriške integralnog hleba poređajte u pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Na dno dubljeg četvrtastog pleha poređajte kriške prepečenog hleba, odozgo rasporedite sloj kelja i slanine, pospite s malo cimeta i struganog muskatnog oraščića i rasporedite sloj tankih šniti kačkavalja. Ceo postupak ponovite još jednom, prelijte mesnim bujonom iz kocke, pospite listićima maslaca i pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

OSTAVI KOMENTAR