Grah ? Superzdrava namirnica, niskog glikemijskog indeksa, bogata cinkom. Grah u umaku od rajčica, poznat kao baked beans ? po sadržaju cinka ravan je crvenom mesu.

Hrana za testosteron hormona mišićaOrasi makadamija ? Ova vrsta oraha jedan je od najboljih izvora monozasićenih mansoća i povećava razinu testosterona u mirovanju.

 

Zeleno lisnato povrće ? Odlična namirnica za podizanje testosterona, a osobito je špinat bogat vitaminom E. Nemojte jesti više od jedne zdjelice špinata na dan jer neka istraživanja pokazuju da previše špinata može povisiti krvni tlak.

Sir ? iako je tvrdi sir bogat nepoželjnim zasićenim masnim kiselinama, neka istraživanja pokazuju da je najviše testosterona izmjerena kod muškaraca koji su jeli najviše tvrdog sira. S tvrdim sirom treba biti oprezan jer sadrži masnoće nepoželjne u krvožilnom sustavu. Ali ako se hranite zdravo i ako redovito trenirate, povremeno pojedite sir za višu razinu testosterona. Međuobrok za najbolji učinak ? komad sira sa 10 oraha makadamija.

OSTAVI KOMENTAR