Agrumi cuvaju linijuBogato vitaminom C i antioksidansima, citrusnom kiselinom i flavonoidima, ovo voće istovremeno pospešuje metabolizam

Poznato je da miris agruma pozitivno utiče na raspoloženje, a ako češće jedete grejp, narandže, limun i mandarine, bićete na višestrukom dobitku. Bogato vitaminom C i antioksidansima, citrusnom kiselinom i flavonoidima, ovo voće istovremeno pospešuje metabolizam, jača odbrambeni sistem i stimuliše opuštanje.

Mandarine sadrže jedinjenja broma koja imaju sedativno dejstvo i sadrže malo natrijuma, zbog čega se posebno preporučuju onima koji pate od povišenog pritiska.

Narandže su bogate vitaminom C, karotenima i flavonoidima, a u crvenoj varijanti i antocijanima, antioksidantima koji jačaju imunitet.

Od svih agruma, limun je najmanje kaloričan, a zahvaljujući citrusnoj kiselini, ima izuzetno osvežavajuće dejstvo. Sok je odličan prirodni antiseptik, pa se preporučuje za lečenje upala usne duplje.

Ako želite da se oslobodite suvišnih kilograma i celulita, grejpfrut je vaš najbolji saveznik, jer smanjuje apsorpciju hrane i povećava proizvodnju adrenalina, koji pak stimuliše sagorevanje kalorija i istovremeno smanjuje apetit. Bogat je antioksidansima iz grupe flavonoida koji, udruženi sa vitaminom C doprinose elastičnosti zidova krvnih sudova, sprečavajući pojavu proširenih vena.

OSTAVI KOMENTAR