Hrana koja ubrzava metabolizamOdredjena hrana može pomoći da ubrzamo metabolizam, a to znači da ćemo lakše gubiti kilograme.
Pokušajte da uvedete ove male promene i na taj način ubrzate metabolizam.
Evo nekih namirnica koje vam mogu pomoći:

Celovite žitarice
Za razliku od prerađene hrane poput testenine, hrana od celovitih žitarica prerađuje se u organizmu dva puta brže. Zato se umesto kiflica za doručak radije odlučite za ovsenu kašu.

Meso
Proteini ubrzavaju metabolizam mnogo brže nego masnoće. Ako jedete meso, birajte ono bez kože i ostalih masnoća .

Mlečni proizvodi sa malo masnoća
I mlečni proizvodi sa malo masti bogati su vitaminom D i kalcijumom. To znači da iako jedete mlečne proizvode sa malo masti i dalje čuvate mišićnu masu, a ujedno ubrzavate metabolizam.

Zeleni čaj
Četiri šoljice zelenog čaja dnevno su, po jednom američkom istraživanju, pomogle ljudima koji su ih konzumirali da smršaju dva kilograma za dva meseca. Naučnici tvrde da je to zbog sastojka u čaju koji ubrzava metabolizam.

Sočivo
Jedna šoljica sočiva ima 35 odsto potrebne dnevne doze gvožđa. Ovo je važno jer se metabolizam usporava ako telu nedostaje bilo koji mineral , vitamin ili neki drugi nutrijent.

Ljute papričice
Kapsaicin, spoj koji daje ljutinu papričicama zagreva telo, što brže sagoreva dodatne kalorije. Možete ga dobiti u bilo kojem obliku iz papričica, odnosno jesti sirove, kuvane, sušene ili u prahu. Stručnjaci savetuju da ih koristite u supama, varivima ili uz mes

OSTAVI KOMENTAR