namirnice koje bi svaka žena trebala jestiŠpinat, jogurt, bobičasto voće… Pročitajte koja vam je sve hrana potrebna za zdravlje i vitku liniju.
Iako postoji mnogo hrane u koju se stručnjaci kunu da čini čuda za naše zdravlje, postoje neke namirnice koje bi trebale biti neizostavan dio jelovnika svake žene…
Zeljasto povrće

Bez povrća, naravno, ništa. Posebno je zdravo ono zeljasto: špinat, mahune, salata ili brokula izvori su vlakana, vitamina C i K, te folne kiseline. Takvo povrće štiti i naš vid i daje nam četiri esencijalna minerala – kalcij, magnezij, željezo i kalij.
Punozrnate žitarice
Takve žitarice sadrže do 96 posto više vlakana i osnovnih hranjivih tvari od običnih žitarica. Dakle, jedite punopšeničnu tjesteninu, kruh i smeđu rižu. Dan možete započeti s punozrnatim cornflakesom ili tostom.

 

Jogurt
Najobičniji jogurt je izvrstan izvor vitamina, proteina i kalcija, a sadrži i zdrave bakterije koje poboljšavaju probavu i bore se protiv bolesti. Dovoljno je pojesti tri do četiri manja jogurta tjedno, ali važno je da u njemu nema dodanog šećera, umjesto kojeg možete dodati svježe voće.
Bobice

I bobice će vas napuniti vlaknima te vam pomoći da regulirate tjelesnu težinu. Osim toga, sadrže i više antioksidansa od gotovo bilo koje druge hrane. Dakle, tri puta tjedno možete pojesti punu zdjelu bilo kojeg bobičastog voća, svježeg ili smrznutog – svejedno je.
Orašasti proizvodi

S orašastim proizvodima slobodno si dajte mašti na volju – posipajte ih po salati, žitaricama, cornflakesu ili jogurtu, jer oni su izvor proteina, magnezija te vitamina B i E. Koriste se i u borbi protiv bolesti srca i raka. Ipak, pazite da ne pretjerate – u tjedan dana dovoljno je pojesti četvrtinu šalice ili, na primjer, 15 do 20 badema.

OSTAVI KOMENTAR