Tajne koje garantuju jak imunitetNeki ljudi svaku zimu ostanu u potpunosti zdravi. Ne obole od gripe i prehlade, bez obzira na to što su okruženi ljudima koji boluju od gripe ili prehlade. Kako im to uspijeva? Otkrivamo vam male tajne pomoću kojih ćete ojačati svoj imunitet i ostati zdravi cijelu zimu.

Masaža
Velik broj istraživanja dokazuje da masaža ima povoljan učinak na zdravlje. Masaža smanjuje anksioznost, krvni tlak i regulira otkucaje srce. Smanjit će razinu oslobađanja hormona stresa kortizola koji je zaslužan za pad imuniteta.Bilo koja vrsta masaže ima odlično djelovanje, dok god to radite umjerenim pritiskom. Naravno da nisu svi u mogućnosti priuštiti si profesionalnu masažu, ali uvijek možete zatražiti od partnera ili člana obitelji da vas malo izmasira.

Hladan tuš
Stručnjaci ističu da hladan tuš povećava razinu energije, smanjuje intenzitet migrena, poboljšava cirkulaciju i ublažava bol. Znanstvenici su dokazali da hladan tuš i ojačava imunitet.

Važno je da ne pretjerujete. Ne morate se cijelo vrijeme tuširati hladnom vodom, već se hladnom vodom tuširajte zadnju minutu. Posavjetujte se s liječnikom ako imate problema sa zdravljem kardiovaskularnog sustava jer iznenadne promjene temperature mogu uzrokovati komplikacije.

Djumbir
Djumbir se stoljećima koristi za ublažavanje raznih želučanih tegoba i probavnih smetnji. Potiče rad probavnog sustava i pospješuje apsorpciju svih hranjivih tvari koje igraju važnu ulogu u jačanju imuniteta.Koristite svježi djumbir jer ima najučinkovitije djelovanje. Sušeni, kuhani ili đumbir u prahu također ima odlična ljekovita svojstva, ali malo slabija od svježeg đumbira. Najbolje što možete učiniti za svoj imunitet je da popijete šalicu toplog čaja s malo đumbira.

Perite ruke
Pranje ruku je najvažnije ako želite smanjiti rizika od nastanka raznih bolesti. Operite sve dijelove ruku, uključujući dlanove, područje između prstiju i očistite svu prljavštinu ispod noktiju.Rukama dodirujete razne površine, stoga je važno da prije nego ih operete ne dodirujete lice, naročito područje oko usta i očiju.

Vitamin C
Iako je djelovanje vitamina C upitno, stručnjaci se slažu da je učinkovit za osobe koje su često pod stresom te ističu da nema ništa loše u tome ako ćete svakodnevno unositi vitamin C putem prehrane.Jednim istraživanjem je dokazano da 500mg vitamina C pri prvim znakovima gripe ili prehlade ima odlično djelovanje te može ubrzati proces ozdravljenja.

Beli luk
Bogat je antioksidansima koji jačaju imunitet i bore se protiv upala. Češnjak je jedna od najzdravijih namirnica te će osim gripe i prehlade, spriječiti nastanak raka i srčanih bolestiAko ste zabrinuti zbog neugodnog mirisa, probajte koristiti češnjak u prahu. Miris će biti manje neugodan, a ljekovita svojstva će i dalje biti odlična.

Ostanite pozitivni
U jednom istraživanju se ustanovilo da osobe s pozitivnim stavom proizvode više antitijela koja ih brane od gripe. Znanstvenicima nije u potpunosti jasna ta veza, ali ističu kako je dokazano da su osobe s pozitivnim stavom zdravije.Ako vaš stav u većini slučajeva nije pozitivan, barem se potrudite da bude što manje negativan. Čak i ako se razbolite, nemojte zauzeti negativan stav, već se potrudite da što prije ozdravite.

OSTAVI KOMENTAR