mozzarellaMocarela ( mocarela ) sir nije sveže , a većina nas zna picu i pržene formu . U sirovom obliku je veoma poseban i može da se koristi u salatama , u pripremi mesa , živine , morskih plodova i povrća .
Sveža mozzarella

Sveže kuglice mozzarella se prodaju u slanoj vodi ili vodenom rastvoru , što im pomaže da održe svežinu i oblik . Oni su glatke , meke , slatke ili slane blago , akarakterističan ukus mleka ,kremasta tekstura . Najbolji Buffalo mozzarella je da je mnogo više ceni nego kravljeg mleka , a samim tim ima veću cenu .

Mali mocarela kugle imaju prečnik od oko tri inča , su takođe dostupni marinirane u maslinovom ulju sa biljem , takođe se mogu pušiti ili mocarelu formirana oko komad maslaca valjani zajedno sa maslinama , pršuta , šunka , sušen na suncu paradajz , repa Bazilika …

Kadaprodavnica prodaje sveža , mocarela ide posude , čuva u salamuri i konzumirati u roku od dva ili tri dana . Sa starenjem dobijamalo više kiselo , pa čak i gorak ukus.

Industrijski prerađuju mozzarella

Mozzarella u masovnu proizvodnju u poređenju sa svežim kosu,lošijiukus , svoje “ meso “ je guma . Takva mocarela je čvršća , ali ipak lako rastvorljiv i odličan je za pripremu umaka i jela u rerni . Fabrika je mozzarella mogu dobiti malo masti , ako se dobro čuva u salamuri , korisno je četiri nedelje .

OSTAVI KOMENTAR