hrana-i-ljubavni-zivotMislite da ljubavni život i način ishrane nisu ni u kakvoj vezi? Sada ćemo saznati da li je to istina ili zabluda.

Šta kažu stručnjaci – koje vrste hrane poboljšavaju ljubavno raspoloženje i pozitivno utiču na libido?

Omega 3 masne kiseline, na primer, koje se u najvećoj meri mogu naći u ribama, pozitivno utiču na kardiovaskularni sistem, snižavaju trigliceride, povećavaju proizvodnju dopamina i smanjuju rizik od depresije. Sve to pozitivno utiče na libido.

Neki naučnici tvrde: hrana je ljubav, hrana je uživanje. Hrana je i vođenje ljubavi. Oni pri tom ne misle na takozvane afrodizijake koji navodno „podižu“ genitalije, poput ostriga i smokvi. Način na koji hrana izgleda može takođe biti uzbudljiv. Na primer, jagode sa šlagom i šampanjac bez sumnje će naše misli upraviti ka zavođenju i romansi, mada te namirnice neće u telu izazvati nikakvu hemijsku reakciju.

Sa psihološke tačke gledišta, ako brinete o svom telu hraneći se zdravo, imaćete i slobodniji pristup fizičkoj ljubavi, bićete otvoreniji za nove senzacije i iskustva. Ako se trudite oko zdrave ishrane, bolje ćete misliti o sebi i vaš odnos prema seksu odmah će se popraviti.

 

A kakve veze ima ishrana sa polnim organima? Ono što je dobro za srce – dobro je i za polne organe. Ako vaše srce dobro radi, svuda po telu će biti dobar priliv krvi.

Koja supstanca je važna za dobar rad seksualnih organa? Najvažniji je nitrik-oksid. To je dvoatomni gas koji se stvara u krvnim sudovima seksualnih organa. Kada ste uzbuđeni, nivo ovog gasa se povećava, a krvni sudovi se šire. Bez odgovarajuće količine ove supstance, muškarci ne mogu postići erekciju, a žene ne mogu izlučivati dovoljno vlažnosti.

Za postizanje odgovarajućeg nivoa ove neophodne supstance mogu nam pomoći neke vrste hrane: koštunjavi plodovi, naročito bademi i orasi, potom morski plodovi, losos, haringa i bakalar.

Drugi bitan element za ishranu koja će pospešiti vaš seksualni i ljubavni život jesu antioksidanti. Oni pročišćavaju vaš probavni sistem i vaše ćelije čine zdravim, tako što oslobađaju slobodne radikale. Za dobro sveukupno zdravlje, kao i za seksualne organe, treba jesti što više namirnica punih antioksidanata u duginim bojama, na primer: krompire, crvene paprike, beli luk, spanać, brokoli, jagode i crveno grožđe.Brinite o svom telu, hranite se zdravo i živite punim plućima!
Izvor:Krstarica

OSTAVI KOMENTAR