da-meso-bude-ukusnijeEvo nekoliko „trikova“ koji će vam pomoći da se meso ne osuši, da duže ostane sveže, da se lepše ispohuje i bude ukusnije.
Ako vam gosti kasne, a pečenje je upravo vrelo „izašlo“ iz rerne i želite da tako i ostane, zajedno sa posudom u kojoj ste ga pekli stavite preko lonca sa kipućom vodom. Tako se meso neće ohladiti, a ostaće sočno i hrskavo. Možete i da ga vratite u rernu, ali obavezno stavite i činiju punu tople vode, kako se meso ne bi isušilo.
Ako spremate malo posnije meso, teletinu, piletinu ili jagnjetinu, pre pečenja ga na nekoliko minuta stavite u šerpu kipuće vode. Na taj način ćete izbeći da bude suvo.
Ukoliko se mučite da oljuštite suve kobasice koje uglavnom imaju usku i za ljuštenje nezgodnu koru, na pola sata ih umotajte u mokru krpu.
Pohovano meso biće ukusnije i rumenije ako prezle izmešate sa komadićima struganog parmezana.

Kada pohujete, ulje u kojem pržite meso uglavnom peni. Da se to ne bi događalo i da meso ne bi upijalo suvišnu masnoću, stavite u tiganj nekoliko listova sveže zelene salate.
Kada lupate šnicle, pre toga obavezno tučak nakvasite vodom jer će tako meso ostati sočno i biće mnogo ukusnije.

OSTAVI KOMENTAR