Vitaminska bomba za oporavak organizma

Ova vrsta mešavina je skadište vitamina i mikroelemenata.Brzo opravlja organizam posle bolesti, a vrlo je koristan i za zdrave ljude.Od sledećih voća napravimo pastu. Sastojci...

Proteinski doručak

Već i vrapci na grani znaju koliko je nezdrav tradicionalni srpski doručak koji podrazumeva burek ili neko drugo pecivo. Ali da li ste znali...

Jošta: Najbolje od crne ribizle i ogrozda za očuvanje zdravlja

Jošta je hibrid crne ribizle i američkog ogrozda, nastao davne 1922. godine, a naslijedio je sve dobre osobine i ribizle i ogrozda. Nastao je...

Krompir dijeta je novi hit u mršavljenju!

Zimski period je ubitačan kada su hrana i piće u pitanju. Praznici, slave, proslave, sve se urotilo protiv vaše figure, a veoma je teško...
Trešnje za detoksikaciju

Trešnje za detoksikaciju

Trešnje su savršen izvor minerala bora, koji u kombinaciji sa kalcijumom i magnezijumom čuva zdravlje kostiju i njihovu gustinu. Dokazano je da ovo ukusno...
Agrumi cuvaju liniju

Agrumi čuvaju liniju

Bogato vitaminom C i antioksidansima, citrusnom kiselinom i flavonoidima, ovo voće istovremeno pospešuje metabolizam Poznato je da miris agruma pozitivno utiče na raspoloženje, a...
zimski-dani-sa-medom

Zimski dani sa medom

Med možete držati u hladnjaku sa ostalim sastojcima i to: limun, mandarina, djumbir.Priprema:Limun i mandarinu dobro oprati iseckati na kriške zatim dodati naseckan djumbir...
sveze-voce

Svaki dan sveže voće

Voće ne može da zameni glavni obrok, već se uzima samo za užinu.Ne uzimati u kasnim večernjim satima.Sveže voće pomaže varenju, čistač organizma, deluje...
fermentisane-namirnice

Fermentisane namirnice

U današnje vreme oživljava se veliko interesovanje za fermentisanu hranu.Iz iskustva se odavno zna da ta vrsta hrane je lekovita.Redovno konzumiranje fermentisane hrane sanira...
posna hrana

Posna hrana

Ishrana tokom posta zasnivan na žitaricama, voćem i povrćem, jelima od ribljeg mesa što vrlo povoljno utiče na naše zdravlje.Organizam tokom posta troši rezerve...

Najnoviji Recepti

Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...