sumsko-voce-za-noge-bez-celulitaIshrana bazirana na dosta voća i povrća pomaže u borbi protiv „pomorandžine kore“. Naglasak ove dijete je na voću i povrću
CELULIT se pojavljuje kao posledica „rada“ hormona, ali i životni stil, kao što su navike u ishrani i pušenje imaju veliki uticaj, koji može da pogorša, ali i da popravi loš izgled kože. Borba protiv „pomorandžine kore“ kože zahteva disciplinu: brzog rezultata nema, a svi tretmani moraju da se sprovode u dužem periodu.

Naglasak ove dijete je na voću i povrću, jer oni pročišćavaju organizam. Banane, lubenica, dinja, krompir i paradajz izuzetno su bogati kalijumom, dok je šumsko voće poput borovnica bogato bioflavonidima koji pomažu u mikrocirkulaciji. Izvrstan izbor je i ananas bogat vlaknima.

Treba povećati unos vode (najmanje 1,5 l dnevno) zbog eliminisanja otrova iz organizma. Nije dovoljno samo primenjivati navedena pravila. Važno je i da se hrana pravilno pripremi. Povrće i voće jede se sirovo ili kuvano na pari bez masnoća, a meso pečeno na rešetkama u rerni sa malo maslinovog ulja.
PRVI DAN

 

Doručak: šoljica ječmene kafe, pahuljice sa „lajt“ jogurtom

Užina: Čaša ceđenog soka od pomorandže

Ručak: salata sa grilovanom piletinom i paprikom, salata od paradajza i zelene salate

Užina: šumsko voće poprskano limunom

Večera: Pileća prsa na žaru (umesto soli file začinite s nekoliko kapi limuna), kuvani brokoli s limunom.
DRUGI DAN

Doručak: šoljica ječmene kafe, integralni krekeri, med

Užina: sok od sezonskog ceđenog voća

Ručak: salata s pirinčem, spanać s limunom

Užina: jedna banana

Večera: mocarela ili mladi kravlji sir, salata od zelenog kuvanog povrća, ananas.
TREĆI DAN

Doručak: šoljica ječmene kafe sa „lajt“ mlekom, integralni keks

Užina: frape od meda

Ručak: hladna supa, integralni hleb

Užina: breskve ili drugo sezonsko voće

Večera: kuvana bela riba, blitva začinjena maslinovim uljem i limunom, integralni hleb, šumsko voće.
DOZVOLJENO I ZABRANJENO

PreporuČena hrana: sveže voće i povrće, integralni pirinač i testenina, integralni hleb, pečurke, med, sveža riba, belo meso, integralne žitarice, jogurt i lajt mleko

Hrana koju je poželjno izbegavati: suhomesnati proizvodi, crveno meso, gotova jela, grickalice, sosevi, majonez, maslac, pržena hrana, keks i kolači

OSTAVI KOMENTAR