kako-da-istrajete-u-drzanju-dijeteTokom letnjih dana držanje dijete automatski je osuđeno na uspeh, jer je vaša žudnja za hranom ?pokrivena? laganijim namirnicama, a obilje sezonskog voća i povrća ide vam na ruku.
ČVRSTO ste odlučili da se hranite zdravo, vežbate i promenite neke životne navike kako biste izgubili suvišne kilograme. Ipak, nešto se dogodi i sve padne u vodu, vaša volja postaje slabija i, na kraju, potpuno odustanete od dijete. Ovaj scenario je poznat svima koji su pokušavali da mršave. Stoga, da biste istrajali u ovoj odluci i prevladali sve prepreke na tom putu, neophodna vam je strategija.

Hteli mi to da priznamo ili ne, motivacija je često važnija od samih strategija. Naučite da predviđate vaše slabe motivacione momente i pronađite strategije koje je mogu držati pod kontrolom.
STRESNA VREMENA

Rezultati istraživanja potvrdili su da se stres i dijeta ne ?slažu? najbolje. Kada nas preplave problemi, volja i odlučnost počinju da slabe.

Stres ne možemo da izbegnemo, ali uz dobar plan spavanja moguće je prevladati razne zamke koje pred nas stavlja strog režim ishrane. Odmor je naročito važan jer je poznato da mnoge dijete ne uspevaju upravo zbog toga što sebe lišavamo spavanja i leškarenja, pa se pobrinite da vam to bude prioritet.
ČLANOVI PORODICE

Vaši najdraži mogu da vam budu najveća podrška, ali i veliki izvor raznih iskušenja, pogotovo ako se različito hranite i ako oni pred vašim očima prave sendviče ili jedu grickalice. Nije se pokazalo produktivnim da im kažete da prestanu sa tim, ali povremeno možete da ih zamolite da uživaju u hrani koju vole kada vi niste u blizini ili da uživate u istom, odnosno vašem meniju.

GODIŠNJE DOBA

Ovo je ko zna koji razlog po redu zbog kojeg leto možete da nazovete svojim omiljenim godišnjim dobom, jer tokom letnjih dana držanje dijete automatski je osuđeno na uspeh. Za razliku od hladnijih sezona, vaša žudnja za hranom sada je ?pokrivena? laganijim namirnicama ili, ukratko, obilje sezonskog voća i povrća ide vam na ruku. Tako da, umesto da pribegavate strogim režimima ishrane, razmišljajte o toplim danima kao o nečemu što prirodno poboljšava efekte dijete i jača vašu motivaciju.

OSTAVI KOMENTAR