hrono dijetaHrono dijeta se sastoji od vrsta namirnica i vremena obroka, da ne bi dolazilo do skladištenja masnoće u odredjenim zonama tela.Najvažniji obroci su: doručak i ručak, koji se često preskače.Obavezno je jesti za doručak sa unosom masnoće i sporovarećim ugljenim hidratima (hleb, žitarice), bez ograničenja količine hrane jer se samo odredjena hrana uzima se u odredjeno doba.Izmedju obroka treba da prodje 3-4 sata.Zabranjeno je konzimiranje svih vrsta grickalica izmedju obroka, zatim unos gaziranih pića, zasladjeni voćni sokovi.
Voće i slatkiši se ne jedu ujutru niti uveče, već u popodnevnim satima izmedju 16-18 časova.Uveče se ne jede testenina, hleb, krompir, skrobna povrća već najkasnije do 15 časova.
Kravlje mleko bolje konzumirati u vidu kiselog mleka, sireva, jogurta,  bolje je koristiti u nekim kuvanim jelima.
Margarin, pavlaka, šlag, pekarska peciva, biljni sirevi, izuzetak čini tofu-sojin sir.To su tzv. trans-masti što ova vrsta dijeta zabranjuje.
Prvi koraci kod primenjivanja hrono ishrane je da se smiri aktivnost pankreasa (gušterače), da se insulinska aktivnost normalizovala, pa je poželjno da oko mesec dana iz ishrane isključe sve slatkiši (voće,čokolada, alkoholna pića).Kiselo mleko 2-3 puta nedeljno, limun dodati u salate, čorbe, vode, čajeve.Puter se može jesti dnevno od 10-20 g.Ove namirnice su korisne za dobro funkcionisanje organizma.

OSTAVI KOMENTAR