Sirovo voće i povrće su oduvek preporučili u prirodnoj medicini, zbog oporavka od raznih bolesti.Sirov sok sadrži antioksidante u ishrani.Ukoliko želimo da ostanemo zdravi i sačuvamo imuni sistem u dobrom stanju primenjujemo ovu dijetu.Rudolf Breuss razvio je svoj kancer tretman-iskorišćavajući vrednost sokova od povrća i lekovitih čajeva, koji su povezani sa lečenjem mnogih vrsta kancera.Breuss je napomenuo da kancer živi i raste od proteina za vremenski period od 42 dana, u toku kojeg se uzimaju lekoviti čajevi i sokovi radi detoksikacije (kancer će biti apsorbovan ili će izgladneti).
Još i danas se uzima njegova mešavina soka od povrća sa kraćeg vremenskog perioda u zavisnosti od ozbiljnosti bolesti.
Breuss-ov sok od povrća sadrži:
55% cvekle
20% šargarepe
20% korena celera
3% sirovog krompira
2% crnih rotkvica
Terapija se obavlja domaćim, prirodnim sokovima ili kupljenim u prodavnici zdrave hrane.Ne treba piti više od pola litre na dan.
Po sastavu izraženo u gramima izgleda na sledeći način:
300 g. cvekle
100 g. šargarepe
100 g. korena celera
20 g. krompira
30 g. crnih rotkvica
Pomešati ovaj sastav u sokovnik i gusti deo-talog treba odstraniti.Čvrsti deo predstavlja kao podloga za razmnožavanje kancera.U početku uz normalne obroke piti 250 ml. soka na dan.Sok treba uzimati kašikom, neko vreme držati u ustima, ne odmah progutati.Nakon toga sledi čaj od peperminta i limuna, kasnije opet sok od povrća.Izmedju uzimanja soka od povrća pije se čaj od žalfije bez šećera, količina je neograničena.Popodne isto idu čajevi i sok od povrća u malim količinama dobro izmešati sa pljuvačkom.Tačnu terapiju odredjuje lekar, uz strogu lekarsku kontrolu.Vremenski period korišćenja ove dijete zavisi od bolesti ili se koristi kao prevencija, zatim za jačanje imunog sistema.
Za preventivnu svrhu i za jačanje imuniteta Breuss-ov sok od povrća se koristi uz redovnu zdravu ishranu, kao dodatak dva puta u toku dana, bar 2-3 meseca redovno svaki dan.Tada nisu potrebni nikakvi drugi suplementi.