OVSENA KASA SA BANANOMPotrebno je:
2/3 šolje ovsenih pahuljica, 1 zrela banana, ½ kašičice mlevenog cimeta, ¼ kašičice mlevenog djumbira, 1 kašika meda, 1 šolja bademovog mleka.

 
Priprema:
Ovsene pahuljice usitnite u blenderu. Ukoliko ne želite da koristite kupovno, bademovo mleko ćete napraviti tako što ćete 100 g badema ostaviti u vodi preko noći. Sutradan prospite vodu u kojoj su stajali bademi i sipajte dva ili tri puta više flaširane vode, a zatim ispasirajte štapnim mikserom. Procedite kroz gazu i vaše bademovo mleko je spremno.Sipajte ga u vatrostalnu posudu, dodajte ovsene pahulje, začine i med. Promešajte i stavite u mikrotalasnu pećnicu na dva minuta. Ukoliko ne želite da koristite mikrotalasnu, kašu možete skuvati i na ringli, ali će postupak trajati malo duže.

OSTAVI KOMENTAR