Meseceva-dijetaMesečevu dijetu sa punim pravom možemo nazvati jednom od najjednostavnijih dijeta, jer ovdje nema nekih posebnih jelovnika, brojanja kalorija ili nekih zabranjenih vrsta namirnica. Postoji samo jedno pravilo: nije dopušteno ništa jesti 24 sata od prvog sata promjene mjesečeve faze. Kod ove dijete post treba započeti u točno određeno vrijeme, i to u vrijeme Mjesečeve mijene i  promjene magnetskog polja na Zemlji. Znanstvenici tvrde da u to vrijeme dolazi do povećanog lučenja tekućine iz tijela koju inače organizam zadržava zbog nepravilne prehrane i stresa. Pridržavanjem ove dijete u jedan dan možete izgubiti do 3 kilograma.

Mjesečeva dijeta ne utječe negativno na zdravlje, jer post traje samo 24 sata svaki put kad dođe do mjesečeve mijene. Najjednostavnije rečeno kod primjene ove dijete treba biti u skladu sa Mjesecom, kako bi se izgubili kilogrami. Prema teoriji ove dijete kako Mjesec raste lakše se kilogrami kupe, a u fazi smanjivanja Mjeseca, kilogrami se lakše gube i višak tekućine izlučuje iz organizma.
Kako provoditi Mjesečevu dijetu?

Na dan posta dozvoljena je samo tekućina, bez šećera i masnoća, stoga kalorične napitke i mliječne proizvode treba zaboraviti. Može se piti nezaslađeni čaj, voćni sokovi od svježeg voća i voda. Preporuka je na dan posta popiti ukupno 3-4 litre tekućine. Tijekom ove dijete izlučuje se voda iz organizma, a zajedno sa njom i štetni toksini. Mnogi se odlučuju ponekad držati ovu dijetu samo zbog detoksikacije organizma i jačanja imuniteta.

 

Mjesečeva dijeta je dobar motivacijski uvod u pravu redukcijsku dijetu jer se odmah u početku vide rezultati gubitka kilograma te na taj način raste samopouzdanje i biti će lakše gubiti kilograme kasnije.
Posebno se preporučuje post za vrijeme mladog Mjeseca, jer je upravo u to vrijeme je organizam najspremniji za izbacivanje štetnih toksina iz tijela. Također se vjeruje da je dan mladog Mjeseca povoljan i za početak odvikavanja od pušenja, alkohola, prekomjernog jela ili prevelikih količina kave, jer upravo na taj dan se sve to lakše podnosi.
Mlad Mjesec – kad se Mjesec nalazi između Zemlje i Sunca i nama je nevidljiv, a označava se  tamnim krugom.
Prva četvrt – Os Mjeseca i Zemlje čine pravi kut s osi Zemlje i Sunca.  Prva četvrt ili polumjesec nastupa 6 dana nakon novog mjeseca. U kalendaru je to krug za zatamnjenom lijevom polovinom.
Uštap (pun Mjesec) – Zemlja se nalazi točno između Sunca i Mjeseca. U kalendaru se označava sa neispunjenim krugom.
Posljednja četvrt – položaj identičan kao i u prvoj četvrti, ali se vidi lijeva strana Mjeseca. U kalendarima se označen krugom čija je desna polovina zatamnjena.

OSTAVI KOMENTAR