Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...

Krvna grupa i čajevi

U zavisnosti od krvne grupe treba birati namirnice i napitke tako i čaj koju konzumirate.Jedini čaj koju svaka osoba može mirno piti a to...

Naziv LCHF način ishrane

LCHF (Low Carb High Fat) označava ishranu siromašnu ugljenim hidratima, a bogatu "dobrim" masnoćama.To bi značilo da treba izbaciti iz jelovnika:hleb, pecivo, testenine, krompir,...

Alkalna ishrana

U savremenoj ishrani dominira hrana koja u telu stvara kiselinu.Prelaskom na alkalnu ishranu poboljšavamo zdravlje, reguliše se varenje i oslobadjamo se viška kilograma.Pojedine namirnice...

Zastupljenost šećera u ishrani bebe

Posle navršene godine može bebi hrana da se zašećeri.Za početak treba dati voće, i proizvode od voća marmelade, džemove pripremljeno u kućnim uslovima, koji...

Uvodjenje mešovite ishrane odojčetu

Majčino mleko je najbolja hrana za bebu jer sadrži sve hranljive materije, poboljšava imunitet deteta, manji je rizik od razvoja gojaznosti.Dete sa porastom težine...

Da li je margarin dijetalan proizvod?

Margarin je proizvod biljnih ulja, koja se dobija ekstrakcijom soje, suncokreta, kukuruza i repice.Ekstrakcija nije isto što je presovanje čime se dobija maslinovo i...

Pravilna ishrana tokom zime

Zimski jelovnik uvek asocira na teška jela pasulj, sarme, gulaš što se dugo kuva.Čim se dugo kuva, dugo se i vari.To je velika greška...

Greške i saveti za pravilnu ishranu

Ishrana savremenog čoveka nije naročito raznovrstan jer sadrži veliku količinu nezdravih zasićenih masti i transmasnih kiselina zatim mnogo soli.Hleb i pekarski proizvodi se prave...

Jela iz mikrotalasne pećnice

Spremanje hrane u mikrotalasnoj pećnici je vrlo oskudno jer smo navikli da u njoj se uglavnom podgrevamo jela ili spremamo kokice.Da vidimo šta možemo...

Najnoviji Recepti

Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...